Vannstopper er enkel sikkerhet mot vannlekkasje

Hvert år blir det registrert flere 1000 skader fra vanntilkoblede hvitevarer. Omfanget er så stort at forsikringsselskapene har begynt å gi opptil 20% rabatt på boligforsikringen hvis huseier installerer godkjent vannstopper.

Vannskader kan få store konsekvenser og ofte er kjøkkenet spesielt utsatt. Ikke mange kjøkken er i dag innredet som våtrom, og få har sluk eller våtroms-belegg. Drypp bak et kjøleskap eller oppvaskmaskin kan gjøre stor skade før det blir oppdaget.

Vannstopper påbudt i nye boliger

Stadig flere velger å installere vannstopper, noe som kan være en lønnsom investering. Lekkasjestoppere monteres i eller omkring vannførende installasjoner, for å registrerer lekkasje og automatisk stenge vanntilførselen til skadestedet. Vannstopper med magnetventil kan enkelt etter- installeres av rørlegger. Ved en eventuell lekkasje kuttes vanntilførselen av seg selv. Systemet fungerer som en automatisk stoppekran.

I alle nye boliger med vann i rom uten sluk er vannstopper påkrevd i henhold til Bygningsforskriftene TEK10. Dette vil for eksempel gjelde kjøkken der oppvaskmaskin, vanntilkoblede kjøleskap og kaffemaskiner er montert.

Husk hytta

En vannstopper montert på hytta er en ekstra god sikring dersom lekkasje skulle oppstå. Et annet tips for å forhindre vannskader er å ha på noe varme hele året. Dette hindrer rørene fra å fryse.

Få rabatt på husforsikringen

Vannskader representerer et økende problem med stadig større utbetalinger for forsikringsselskapene. Mange forsikringsselskaper gir derfor rabatt på bolig-/innboforsikringen opptil 20 % til alle som installerer vannstoppsystemer. Forsikringsselskapet ditt kan informere deg ytterligere om dette.

Ta kontakt med rørlegger for mer informasjon om vannsikring i din bolig.